
Wszystkich naszych Czytelników zapraszamy do zapoznania się z jednym z naszych flagowych produktów – Liderem. Jest to kebab z uda i filet kurczaka, produkowany w 100% z mięsa drobiowego.
Znajdą go Państwo w opakowaniach od 5 kg wzwyż (do 100 kg), a na specjalne życzenie możemy zaproponować także większe pakiety.
Pyszny kebab, który proponujemy, jest już odpowiednio doprawiony. Do jego przygotowania stosujemy najlepsze mięso. Pamiętamy bowiem, że aż 40% Polaków, gdy je poza domem, sięga właśnie po kebab. Danie to więc musi zaspokajać zarówno głód jak i potrzeby smakowe kupujących.
Najbardziej popularną wersją kebabu w Polsce jest doner kebab czyli mięso pokrojone w paski i umieszczone w bułce. Jednak historia kebabu zaczęła się od jego innej formy. A mianowicie od tzw. sis (shish) kebab – mięsa przyrządzanego w formie szaszłyków. Do dziś zresztą w krajach arabskich można się spotkać z takim sposobem przyrządzania tej potrawy.
Jednak w Polsce, jak i w innych krajach Europy, najbardziej rozpowszechnioną wersją jest właśnie – wspomniany wcześniej – doner kebab. W języku tureckim oznacza to tyle, co „obracana, pieczone mięso”. Współcześnie pojęcie odnosi się do potrawy przygotowanej nie na poziomym a pionowym grillu.
Stał się jednym z ulubionych dań, często wybieranym na lancz w pracy czy też szybką kolację.
Mamy nadzieję, że wybierając kebab naszej marki będą Państwo zadowoleni. I że dzięki nam poznają Państwo smak prawdziwie tureckiej potrawy.
Życzymy więc smacznego!