Po czym poznać wysokiej jakości döner kebab?

damak-blog-header-1280x512.jpg

Wyróżniający się wśród tureckich potraw, znany na całym świecie döner kebab, w rękach mistrza kuchni zamienia się w pyszny i pożywny posiłek. Aby określić, jakiej jakości jest polany masłem, ułożony na kawałkach pity, cechujący się złożonością smaku döner kebab, należy wziąć pod uwagę kilka kwestii.

Może być on przyrządzony z baraniny, jagnięciny, mięsa kurzego i wołowiny, a nawet z indyka lub też mieszanki wszystkich wymienionych. Jedną z najważniejszych kwestii jest odpowiednie zrównoważenie ilości dodanej soli i masła. Zaleca się, by uzyskujący pełnię smaku poprzez pieczenie w piecu opalanym drewnem döner kebab, posiadając moc skłonienia osoby, która właśnie zjadła jego pełny talerz do zamówienia dokładki w postaci przynajmniej połowy takiej samej porcji, serwowany był w postaci cieniuteńkich plasterków.

Döner kebab kroi się na cienkie paski.

Mistrzowie kuchni doskonale wiedzą, jak przyrządzać twardniejący w miarę pieczenia döner kebab i serwują go w postaci cienkich plastrów. Ta przyrządzana we własnym sosie, oferująca czysty smak mięsa potrawa, zajmuje pierwsze miejsce wśród naszych narodowych dań. Jako znany, lubiany i spożywany przez ludzi na całym świecie posiłek, zarówno jako fast-food, jak i danie główne, zawsze staje na podium w obu tych kategoriach żywnościowych.

Döner kebab spotkać można we wszystkich miastach Europy i wszędzie znajdą się wielbiciele różnych jego postaci. Można go podawać na talerzu lub w postaci wrapa, albo też jako kanapkę klasyczną lub złożoną z dwóch kromek chleba. Można doń dodawać różne sosy i warzywa, dopasowuje się do gustów ludzi wszystkich krajów świata, z łatwością wtapia w nowe kulinarne krajobrazy, jest sycący, a swoim smakiem potrafi zawrócić w głowie.

Döner kebab zaspokaja codzienne potrzeby żywieniowe, zawiera proteiny, witaminy i minerały, przez co również mamy z czystym sumieniem podają go swoim dzieciom. Dzięki niemu każdy rodzinny posiłek zamienia się w prawdziwą ucztę. Döner kebab przygotowywany z czystego mięsa bez domieszek, pieczony wyłącznie z dodatkiem ziół i soli stanowi posiłek sam w sobie i może być spożywany bez produktów towarzyszących.

Niemniej nie możemy zapomnieć, iż sos pomidorowy, roztopione, gorące masło, pita, jogurt, frytki, grillowany pomidor lub bakłażan bywają serwowane do döner kebab’u jako dodatki.

Firma Damak przyrządza döner kebab przestrzegając zasad higienicznych i korzystając z pracy mistrzów kuchni.

Przygotowywany przez firmę Damak döner kebab przyrządzany jest przez mistrzów rzemiosła kucharskiego, przy zachowaniu ścisłych zasad higieny. Szeroka gama naszych produktów zajmuje pierwsze miejsce na liście ulubionych potraw wielbicieli kebabu. Firma Damak jest jednym z największych producentów döner kebabu w Europie. Dzięki bogatemu asortymentowi przygotowywanych w naszych zakładach produktów mięsnych: od wołowiny po kurczaka i od indyka po jagnięcinę, wznosimy się na wyżyny smaku. Rozliczne, marynowane w specjalnych ziołach i sosach döner kebaby spokojnie mogą być przechowywane w zamrażarce, dzięki czemu smak kebabu w dowolnej chwili może zagościć na naszych stołach i w restauracjach.

Damak Food, jako najlepszy w Europie producent wysokiej jakości pysznych kebabów, dostarczając potrawy aktualnie dostępne w swojej ofercie, jak i zupełnie nowe, nadal będzie dokładał wszelkich starań, by koneserzy dobrego smaku mogli spotykać się z będącym narodowym tureckim daniem döner kebabem.

KATALOG DAMAK



KONTAKT

+48 22 86 80 982


Al. Krakowska 66 05-555
Grzędy, Poland

info@damakfood.pl